Köpa begagnad bil

Att köpa en bil kan vara ett stort steg med mycket att tänka på, men genom att läsa på lite innan kan du vara väl förberedd för ditt bilköp. Bortsett från att köpa en bostad så är köp av bil den största investeringen som de flesta personer gör. Vi vill alla ha en bil som går att lita på och som helt enkelt bara fungerar som den ska. Fallgroparna kan vara många då det är många saker som kan påverka om en bil är ett bra eller dåligt köp.

När du köper en ny bil är det inte så mycket att tänka på när du väl kommit fram till vilken bil och vilken utrustning som bäst passar dina behov. När du köper en begagnad bil finns det många andra parametrar som påverkar om en bil är ett bra eller dåligt köp. Exempelvis kan det spela stor roll hur långt en bil har gått då det är en faktor som påverkar när det är dags att byta delar på bilen som har en begränsad livslängd. En stor kostnad som dyker upp med jämna mellanrum är byte av bilens kamrem. Att i förväg ha kolla upp i vilka intervall kamremmen ska bytas gör att du lättare kan bedöma om det kommer bli dyra servicekostnader framöver eller om detta redan är ordnat. Du kan också få ut mer av att titta på bilens servicebok om du har koll på vilken bilservice som bör vara genomförd vid det antal mil bilen har gått.

Glöm inte bort att även se över din ekonomi innan du bestämmer dig för att köpa en bil. Om du har tänkt att ta ett billån för att finansiera ditt bilköp kan det vara en bra idé att kontrollera med långivaren att du får låna önskat belopp och att kostnaden ryms i din månadsbudget för att vara långsiktigt hållbar.

Tre tips vid köp av begagnad bil

Hur förbereder du dig då inför ditt köp av begagnad bil? Vi föreslår att du börjar med följande tre aktiviteter.