Bilrekond

Börjar din bil kännas gammal, sliten och smutsig? Det finns en enkel och bekväm lösning- bilrekond! När du kör bilen till en bilrekond kan de antingen rekonditionera bilen utvändigt eller invändigt. När du ändå har bilen på rekond är det lika bra att låta bilrekond-firman gå igenom bilen både invändigt och utvändigt. På så sätt får du tillbaks en bil som ser ut som ny både utvändigt och invändigt.

Varför bilrekond?

Det kan finnas många olika anledningar till att bilen behöver skickas på rekond. En vanlig anledning är att bilens inredning börjar kännas sliten och är i behov av en ordentlig rengöring. Det kan även vara som så att någon spillt något på sätet vilket resulterat i fula fläckar och lukter. Ett besök på bilrekond och både fläcken och lukten är borta från bilen.

Utvändigt kan det vara som så att bilen har många stenskott eller repor i lacken. Denna typen av skönhetsskador kan en rekond oftast åtgärda. Eller är det helt enkelt som så att din bil aldrig fått en riktig vaxning vilket lett till att den börjar se lite matt ut i lacken. På en rekond kan du få bilen ordentligt vaxad av proffs och på så sätt få tillbaks en bil som åter har en lack med fin lyster i.

Bilrecond eller bilrekond?

Man kan ju ibland fråga sig varför man ibland ser stavningen recond med c och ibland rekond med k? Recond kommer från engelskans recondition som betyder att man renoverar eller återställer skicket. Det svenska ordet för samma sak är rekonditionering som då blir kortvarianten rekond med k. När man pratar om recond eller rekond så pratar man såklart om samma sak. Den enda skillnaden är helt enkelt om man valt den engelska eller svenska stavningen.