Boka tid för service

Din bil behöver service regelbundet för att den ska hålla den standard och driftsäkerhet som du kan förvänta dig av en bil. Många åker gång efter gång till den verkstad som dom brukar besöka för att få bilen servad, men det kan löna sig att se över vilka alternativa verkstäder som finns i ditt område och jämföra hur din bilverkstad ligger till prismässigt. Självklart är det inte bara priset för servicen som spelar roll utan även kvaliteten på det jobb som utförs. En annan viktig aspekt kan vara kvaliteten på de reservdelar som bilverkstaden använder om någon bildel skulle behöva bytas på din bil.

För dig som vill boka bilservice kan det vara värt att prova boka service för din bil direkt på nätet. I listan nedan hittar du företag där du kan boka service på direkten.

Saker att tänka på

När du bokar tid för service av din bil är det även ett bra tips att fråga vad som faktiskt ingår i servicen. Genom att veta vad som ingår i service blir det lättare att jämföra vad de olika bilverkstäderna inkluderar i en service. En del verkstäder använder endast originaldelar när någon del behöver bytas på din bil. Andra bilverkstäder använder billigare reservdelar som motsvarar den originaldel som satt på bilen när den var ny. Delar som inte är originaldelar håller oftast motsvarande kvalitet som originaldelar och det brukar därför inte spela någon roll vilken variant som används.

Ställ frågor

När du ska boka tid för service kan det vara bra att ställa följande frågor till verkstaden.